fbpx

Projectbeheer

Projecten zijn vaak terugkerende patronen. Je legt ze één keer vast en kan ze daarna duizenden keren hergebruiken. Tijd- en kostenbesparend, dus.

Gratis demo aanvragen
Digitaliseer uw administratie

Hierbij helpt Cafca projectbeheer

Prijslijsten van je leveranciers

Wij bundelen maar liefst 45 groothandels in één module: de Cafca Catalog Builder. Hiermee vul je de bibliotheek in Cafca in één uur met alle prijslijsten van je favoriete leveranciers. Vervolgens hou je ze ook gemakkelijk automatisch up-to-date.

Naast de Cafca bibliotheek kan je steeds de webshop van je groothandels betrekken in elk Cafca-document.

Stel eenvoudig je standaard offerte-posten samen

Je stelt zelf eenvoudig een lijst samen van alle posten die regelmatig terugkeren in je calculatie, meetstaten en offertes.

Door het aanbod van prijslijsten is een post samenstellen weinig werk. Dit zijn de eerste stappen in de wereld van voorcalculatie. En de basis van goed bedrijfsbeleid en gecontroleerde groei.

Alle projectaanvragen gebundeld

Alle offerteaanvragen worden gebundeld in de DOSSIER-module. Op die manier mis je geen enkele opportuniteit. Door het CRM-karakter van deze module kan je alle documenten bundelen en elk dossier tijdig opvolgen.

Van calculatie tot offerte in enkele klikken

Elk scenario voor het opstellen van offertes is voorzien:

  • Eigen offertes vanaf nul opbouwen
  • Standaardoffertes kopiëren
  • Meetstaten importeren

Maak maximaal gebruik van je Cafca prijslijstbibliotheek en standaardposten. Of neem een kijkje op de webshop van je groothandel om de gekozen artikelen meteen naar Cafca over te brengen.

Beslis flexibel welke prijsstrategie je wilt volgen. Je kan ook eerst je voorcalculatie bekijken voordat je je offerte indient. Een oud gezegde is hier van toepassing: “Werk nooit meer voor de keizer”.

Je werkvoorbereiding is zo geklaard

Gezien je offertes goed onderbouwd zijn, is het halve werk voor de werkvoorbereiding al gebeurd.

Plaats je bestellingen meteen vanuit de offerte, of breng alles samen in één overzicht om gefaseerd te bestellen of in je voorraad te reserveren.

Voordat je een bestelling plaatst, kan je ook een prijsaanvraag bij verschillende leveranciers indienen.

Aankopen

Je kan van elke bestelling een bestelbon maken en deze elektronisch op de webshop posten. Maar ook directe webshop bestellingen vinden hun weg naar Cafca.

Cafca haalt automatisch orderbevestigingen en leveringen van de webshop over waardoor jij meteen de artikelen naar een digitale werkbon, project, of voorraadbeheer kan toewijzen.

Geen enkele levering ontsnapt nog aan je aandacht.

Aankoopfacturen boeken inclusief een goedkeurings- en 3 way controle tot en met de betaling. Aankoopfacturen importeren via boekhoudplatformen zoals Yuki, Bilt, Clearfacts, KoFax en Cebeo vervangt het manueel boeken.

Factureer zoals jij dat wilt

Je kan een project volgens een facturenplan factureren, maar ook via een vorderingsstaat.

Een vorderingsstaat maakt je niet alleen voor de offertewerken, maar ook voor regiewerken of offerte-meerwerken.

Minder administratie dankzij urenregistratie

Vandaag kan je de papieren slag rond de uurregistratie vervangen door een elektronisch geregelde registratie.

Track & Trace

Via Cafca Track & Trace in de voertuigen kan er getikt worden. Elke tikking wordt in jouw Cafca-database gematcht met een locatie die overeenstemt met de woonplaats van de medewerker, de bedrijfslocatie of de plaats van het project. Door de volgorde van tikkingen en het herkennen van de locaties, ontstaat er een dagverslag van gewerkte uren en mobiliteiten per werknemer. Op het einde van de maand krijg je met één druk op de knop de loonopdracht en een nacalculatie van de gewerkte uren per project.

Webuur tijdregistratie-app

Vind je Track & Trace praktisch minder haalbaar? Ga dan voor de Webuur-app. Met deze app kan op de smartphone getikt worden. Elke tikking wordt vervolgens op dezelfde manier geïnterpreteerd als een tikking met Track & Trace.

Nauwkeurige nacalculatie

Door het beheersen van het materiaal en de werkurenstroom ontstaat er een nauwkeurige nacalculatie van elk project en wordt er vergeleken met de offerte per kostensoort.

Meten is weten. Waar is mijn bedrijf goed in? Welke calculatienormen moeten we minimaal hanteren?

Als je hierop de juiste antwoorden krijgt, neem je mijlen voorsprong op de concurrentie.

Registratie van regiewerken

Ben je vooral bedreven in werken op afroep die je volgens raamcontracten of in regie moet factureren. De combinatie projecten en verzamelfacturatie lost dit handig voor je op.

Voorraadbeheer

Een lijst van voorraadartikelen in het magazijn en bij uitbreiding per voertuig. Besteladviezen zorgen voor een constante ijzeren voorraad.

Met behulp van een labelprinter organiseert u uw magazijn en de barcodescanner levert het gebruiksgemak om alles te scannen wat er per project of werkbon wordt meegenomen.

Boekhouding

Elke aankoop- en verkoopfactuur die in Cafca zit, kan elektronisch met elk boekhoudprogramma in België uitgewisseld worden.

Het werk dat jij in Cafca doet, moet je boekhoudkantoor al niet meer doen. En tijdsbesparing betekent minder betalen.

Werk je al met een handig boekhoudplatform waarop je je facturen ordent, de betalingen doet en afpunt? Wel, Cafca importeert ze waardoor jij ze kan betrekken in je projecten voor de nacalculatie.